////Szélvédő és fényszóróüveg javítás  
     
  Nem mindenki tudja, hogyha egy felpattanó kavics eltalálja a szélvédőt, vagy a fényszórót, akkor nem kell feltétlenül kicserélni azt, mert létezik egy módszer, amivel javítani lehet az effajta sérüléseket...

Én ezzel foglalkozom már tizenöt éve, igy volt módom megismerni a technológiát. A dolognak az a lényege, hogy a kavicsfelverődéstől megreped a szélvédő, az üveg rétegei közé levegő kerül a repedésen keresztül, ami késöbb a napfénytől, vagy a belső fűtés meleg levegőjétől tágulni kezd, és elöbb-utóbb szétrepeszti az üveget, ami ha menet közben történik komoly balesetet okozhat. Ezért a műszaki vizsgán (mivel potenciális veszélyforrás a kis kagylószerü sérülés, repedés) megvágják az autót, a csere pedig keserves összegbe. 15-20szor annyiba kerül, mint a javítás.

A javítás abból áll, hogy egy gép rácsatlakozik a szélvédőre és egy kis fúrt lukon keresztül kiszívja a bekerült levegőt, majd annak helyére benyom egy ultraviola érzékeny műgyantát, ami egy UV-lámpa hatására üveggé szilárdul a sérülésben.

Fényszóró üvegeket is lehet javítani, ami szintén nem két fillér, ha újat kell venni. Egy javítás ára 5-6 ezer Forint, ami még elviselhető a mai 40-50-60 ezer Forintos csereköltséggel szemben... A műhely Csepelen van.

Érdeklődni a javításról:
az
edeweb@gmail.com e-mail cimen, vagy a (1) 277 87 14 számon lehet!


[
Vissza a főoldalra!]
     
     
     

© 2006 - 2008 | IE6+, 1024x768 | Várda Ede | edeweb@gmail.com | +36 (1) 277 87 14 | +36 (70) 317 21 95